7 Thuiszorg-successen in 2018

Welk cijfer krijgt werken in de thuiszorg over 2018?  Iedereen heeft zijn eigen ervaringen en conclusies. Een aantal trends en ontwikkelingen in 2018 stemmen we; tot tevredenheid voor de meeste werkenden in de extramurale zorg. NurseStation zet de belangrijkste voor je op een rijtje:

 

1.              Een mooie nieuwe CAO

Met de nieuwe CAO VVT is een stap voorwaarts gezet naar de waardering van de zorgverleners in de thuiszorg: een loonsverhoging van 4 procent per 1 oktober, een stijging van de leerlingsalarissen met 10 procent en stagevergoedingen met ruim 16 procent. Bovendien wordt het bevorderd om meer nieuwe medewerkers en zij-instromers aan te nemen. Positief voor alle werkenden in de thuiszorg.

2.              “Ontregel de Zorg” komt echt op gang 

De vijfminutenregistratie in de wijkverpleging gaat binnen een jaar verdwijnen. Dat heeft het kabinet afgesproken met wijkverpleegkundigen, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, accountants en de Nederlandse Zorgautoriteit. Wijkverpleegkundigen moeten nu nog per vijf minuten verantwoorden wat zij doen. Dat leidt tot veel administratieve rompslomp en kost tijd die niet aan de zorg wordt besteed. “In plaats van zorgprofessionals eindeloos te controleren, moeten we ze juist vertrouwen geven. En minder tijd die opgaat aan papier is meer tijd voor de zorg”, aldus Minister Hugo de Jonge van VWS. 

3.              Betere resultaten zorgaanbieders

Het negatieve resultaat van de branche uit 2016 is al in 2017 sterk verbeterd. Deze positieve trend lijkt zich over 2018 voort te gaan zetten. De omzetgroei is gerealiseerd door extra toegekende middelen. Geld voor de ouderenzorg lijkt in deze periode niet het probleem. Er is namelijk 2,1 miljard extra gereserveerd voor in deze kabinetsperiode. 

4.              Scholingsoffensief met SectorplanPlus

Via SectorplanPlus kunnen zorgorganisaties een beroep doen op scholingsgeld dat beschikbaar is gesteld door VWS. Het geld komt via verschillende tranches beschikbaar. In de tweede tranche (zomer 2018) is aan de VVT-sector bijna € 50 miljoen toegekend. Dat is geld voor scholing van ruim 35.000 medewerkers. Vermoedelijk wordt in het voorjaar van 2019 de derde tranche opengesteld. Een belangrijke impuls voor alle werkgevers om meer te gaan opleiden en aantrekkelijk voor iedereen die aan z’n professionele ontwikkeling wil gaan werken.

5.              Kwaliteitskader wijkverpleging goed ontvangen

In april 2018 is het kwaliteitskader wijkverpleging gepubliceerd. Op dit moment zijn verschillende werkgroepen aan de slag met het kwaliteitskader. Er wordt gewerkt aan een meetinstrument voor cliënttevredenheid (PREM) en aan een set indicatoren ten behoeve van leren en verbeteren van de sector. 

Wijkverpleeglundige Ingrid Dekker: “Door het Kwaliteitskader Wijkverpleging kenbaar te maken bij alle betrokken disciplines in de wijkverpleging, krijg je eenduidig beleid. Dat maakt de zorgverlening voor de cliënten duidelijk en overzichtelijk, met de wijkverpleegkundige als centraal aanspreekpunt. Je weet hierdoor van elkaar wat je doel is en wie welke taken heeft. Van daaruit kun je verder samenwerken. En nog een pluspunt: niet meer sturen op productie, maar op uitkomst. Dus: ik ben erg blij met het Kwaliteitskader Wijkverpleging!”

6.              E-Health wordt dagelijks merkbaar

Steeds meer thuiszorgcliënten maken gebruik van oplossingen zoals de Medido, een “slimme” medicijndispenser. Inmiddels zijn er zo’n 15.000 exemplaren en is het gebruik hiervan enorm gestegen. De zorgverzekeraars staan steeds meer achter de inzet van e-health oplossingen, die de doelmatigheid verbeteren, werkdruk verlagen en de personeelsinzet verhogen. Hier staan we nog aan het begin, maar e-health komt steeds dichter bij het dagelijks werk.

7.              Een mooie campagne als waardering voor het werk

Het grootste probleem is of er genoeg mensen te vinden zijn om dit werk te doen. Want als dit kabinet niet ingrijpt, loopt het personeelstekort in 2022 op van zo’n 100.000 tot 125.000 mensen. In de campagne “Ik Zorg” laten meer dan 600 mensen met uiteenlopende beroepen en opleidingen zien hoe veelzijdig werken in zorg en welzijn is. Dat is om trots op te zijn, niet alleen in 2018!

 

 

 

 

(Bronnen: AD, NRC, NOS, EY, V&VN)

 

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!

Meer van deze coach

Velen van ons zullen het herkennen… Je gaat naar een bijeenkomst waar allemaal mensen zullen zijn die je niet kent. Of je gaat voor het eerst... Lees meer
In je werk kom je dagelijks lastige mensen tegen. Dit kan in allerlei soorten en maten zijn. Extreem arrogante mensen, afstandelijke mensen,... Lees meer
TIP 1: Weet wat jouw werkdruk veroorzaakt Met hard werken en een hoge werkdruk is in principe niets mis. Belangrijk is dat je het gevoel... Lees meer

Meer van deze coach

Wat is een zelfbeeld en hoe ontstaat het? Een zelfbeeld is een beeld dat je over jezelf hebt gevormd in de loop van je leven. Het omschrijft... Lees meer
Af en toe even niks doen, is veel belangrijker dan men in eerste instantie zou verwachten.  We leven in een tijdperk waarin iedereen... Lees meer
Heb jij plezier in je werk, maar raak je soms gefrustreerd door de werkdruk, het tekort aan collega’s, de toenemende administratieve last?... Lees meer