Dyslexie op de werkvloer – deel 2

Hoe ga je om met dyslexie op het werk?

Met veel doorzettingsvermogen heb je uiteindelijk je diploma’s behaald. Maar door hoge werkdruk en het lezen en schrijven van rapporten, merk je toch dat je tegen je dyslexie aanloopt.
Je maakt meer foutjes, wordt wat kribbiger en na je werk plof je uitgeput op de bank.
Dit kan zo niet langer, want als het zo doorgaat, beland je misschien thuis met een burn-out.

Hoe doe je het anders?

Dyslexie is niet iets waar je voor hoeft te schamen. Integendeel! Bekenden als Walt Disney, Jan des Bouvrie en Bill Gates zijn bekend geworden dankzij hun dyslexie. Zij zijn visueel ingesteld en zijn snelle denkers die met originele oplossingen komen.
Mensen met dyslexie hebben juist veel talenten. Dus ga op zoek naar jouw positieve kanten. Waar blink jij in uit?


Wees open

Vertel je collega’s dat je dyslectisch bent. Wees eerlijk en sta open voor hulp. Laat bijvoorbeeld een belangrijk rapport of bericht wat jij geschreven hebt, door een collega nalezen. Vaak maken dyslectische mensen kromme zinnen doordat ze het lijdend voorwerp vooraan zetten en het onderwerp van de zin achteraan. Dat wordt niet door de spellingscorrectie herkend.

Tijdens een overleg of vergaderingen heb je vaak meer tijd nodig om je gedachten en beelden om te zetten in zinnen. Wees je daarvan bewust. Vraag jezelf om begrip hiervoor. Vaak zit er schaamte op dyslexie en onderschat je jezelf. Maar ga vooral door met ontwikkelen.

Meer weten?

In de app Dyslexie Test & Tips ® vind je meer dan 150 tips voor thuis – tijdens je studie en voor op het werk. Je kunt in deze app een gedragsprofiel aanmaken. Dit profiel is uniek in de wereld. Zo kom je er achter hoe jij  (of je collega) spreekt – luistert – kijkt – leert – leest – denkt etc. Dit is heel belangrijk om te weten voor iedereen die communiceert! Dyslectische mensen hebben namelijk ander gedrag. Niet beter of slechter; maar anders. www.dyslexie-test-en-tips.nl

Wie ben ik

Ik ben Trudy Joling,  dyslexiebehandelaar en de ontwikkelaar van de app Dyslexie Test & Tips®, die tot de beste innovaties van 2018 behoort. In mijn dyslexiepraktijk Keerpunt in Laren (sinds 2003) ontvang ik regelmatig volwassenen die in een burn-out zitten of er bijna in zitten. In een 5-daagse counseling help ik hen om te leren herkennen waar ze tegenaan lopen, hoe ze veel soepeler kunnen gaan lezen en dan ook weten wàt ze hebben gelezen. Werkgevers zijn zeer bereid deze counseling te betalen. De werknemer is immers weer veel sneller terug in het arbeidsproces.

 

Wil je meer weten? Kijk op www.trudyjoling.daviscounselor.nl
Of bel voor een gratis 15 minutengesprek: 035-531.00.66
Ik vertel je graag meer!

\Users\TRUDY\Pictures\_DSC1843.jpg

 

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!