Tips van Kelly over de ochtenddrukte voor een dagdienst.

Druk, druk, druk. De wekker gaat om 05:40 uur. Ik sluimer een aantal keer en schrik om 06:05 uur wakker. Shit, over 10 minuten moet ik de deur uit.

Ik haast me naar de badkamer, om tijdens het tandenpoetsen alvast mijn kleren aan te trekken. (Dit is dan wel weer gemakkelijk aan het dragen van een uniform, geen stress over het bedenken wat je vandaag maar weer eens aan zult trekken). Ik was met koud water het slaap uit mijn ogen en doe wat mascara op. 

Door mijn haar haal ik snel een borstel en maak het vast in een knot. In de keuken pak ik een banaan en ik ben klaar om te gaan. Pfoeee, ik kom om 06:45 op tijd aan op het werk.

Mijn collega’s komen ook allemaal verstrooid binnen druppelen. Als we net met elkaar aan de koffie zitten om de overdracht van de nachtverpleegkundige door te nemen, gaat er een bel. Alle ogen kijken naar mij: “Oke ik doe het wel weer”. (Als stagiaire ben je altijd de sjaak). En dan weet ik het al, dit wordt een lánge dag vandaag!

Hoe doen jullie dit met drukke ochtenden voor een dagdienst? Hier heb ik een aantal tips voor het hebben van een productieve ochtend:

Zet je wekker een halfuur eerder. 

Probeer je wekker eens een halfuur eerder te zetten. Hierdoor hou je tijd in de ochtend over om rustig wakker te worden en een moment voor jezelf te hebben voordat de drukte op je werk begint. Het is trouwens ook beter om een gewone ‘externe’ wekker te gebruiken in plaats van je telefoon. Zo kom je sneller je bed uit en sluimer je een heel stuk minder ;).

Start je dag altijd met 1 a 2 glazen water.

Je lichaam heeft de hele nacht niks gehad, dus je mag het lekker aanvullen! (Helpt ook nog eens voor een stralende huid).

Neem een verfrissende douche.

Voor de diehards onder ons: wissel af tussen warm en koud water, komt je bloedsomloop goed op gang!

En als laatste belangrijke tip: neem een goed en stevig ontbijt.

Hoef je ook niet van je stokkie te gaan bij het zien van een blaaskatheter of een decubituswond in de ochtend J(dit heb ik ook wel eens als ik dus niet ontbijt). Ook niet te vergeten: maak in de avond al je eten klaar voor de volgende dag, dit scheelt tijd!

 

 

Foto: Vladislav Muslakov 

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!