Loopbaan

Ben jij klaar voor een Masterclass Klinisch Redeneren?

Werken aan je vaardigheden

Vakmanschap van een "goeie"

Als je al wat langer in de zorg rondloopt, dan weet je wat een verpleegkundige tot een “goeie” maakt. Goed zijn in je vak is dat je weet wat je doet, dat je begrijpt wat er gebeurt en dat je ook nog eens alles handig en snel kunt uitvoeren. Als je over die kwaliteiten beschikt, ben je een “goeie”.

Het belang van goede stagebegeleiding

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en ons wijkzorgteam krijgt een nieuwe stagiaire. Persoonlijk kijk ik altijd uit naar de komst van nieuwe stagiaires. Ze brengen een frisse blik met zich mee en ik leer altijd weer van ze.

Verhuizen en opnieuw beginnen

Herbergier Schoonhoven bestaat ruim anderhalf jaar. Een mooie gelegenheid om terug te blikken. Zorgondernemer Jan-Rob Makkenze neemt je mee in de periode die hij met zijn vrouw Ingrid meemaakte in aanloop naar de opening. Een leuke, maar spannende periode.  

Nieuwkomelingen

"Goedemiddag, ik ben Gilianne, Medisch Hulpverlener." Een vragende blik volgt en niet alleen vandaag moet ik mijn functie toelichten. Het valt mij sowieso op dat de meeste patiënten geen idee hebben wat voor mensen er op de ambulance werken

David Klein over de Masterclass Klinisch Redeneren

Hoe onderbouw jij jouw verpleegkundige interventies? Op basis van parate medische kennis of vaar je hoofdzakelijk op je ervaring en intuïtie? Idealiter koppel je beide vaardigheden met klinisch redeneren. Speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden IG is er een masterclass in het leven geroepen. Verpleegkundige David Klein nam de proef op de som en deelt zijn ervaringen.

Onderbouwen van verpleegkundige besluiten

‘U heeft één gemiste oproep’

Het is tien uur ’s ochtends en ik word rustig aan een beetje wakker. Gisterenavond had ik een late dienst en het was weer druk; iets wat de laatste tijd meer regel is dan uitzondering. Vandaag ben ik een dagje vrij en heb ik niks gepland staan. Heerlijk, daar ben ik echt even aan toe. Ik lig rustig in bed en ben aan het bedenken of ik nog even blijf liggen of dat ik er alvast uit ga. Ineens begint mijn telefoon agressief te trillen en licht mijn telefoonscherm op. Een anoniem nummer belt me.

De 8 verspillingen van LEAN

Jullie irriteren je vast rot elke dag, als je met zo’n blik naar processen kijkt?

Deze vraag wordt ons als LEAN consultants vaak gesteld.

Omgaan met onzekerheid

Iedereen is wel eens onzeker. Ook al lijkt het alsof sommige mensen nooit onzeker zijn. Toch hebben zelfs deze mensen momenten waar ze twijfelen over hun eigen ik.

Pagina's

Abonneren op RSS - Loopbaan