Binnen no-time nieuwe collega’s?
6 november Door José De Boer 1 reactie 

Groot zorgtekort, hoge werkdruk, verpleegkundig beroep loopt terug’. Zomaar wat titels die dagelijks in de krant voorbij komen. Maar 1 ding valt me op aan deze titels; Het is vrijwel altijd negatief. Het klopt dat er een groot zorgtekort is en dat er dringend handen aan het bed nodig zijn, maar zou het niet helpen als we eens iets positiefs in de krant zetten over ons mooie beroep? Zullen we mensen weer enthousiast maken over de zorg en ons mooie vak, waar we trots op mogen zijn. Ik zal een begin maken, doen jullie mee?

 

Voordelen

De zorgsector is naar mijn mening namelijk het mooiste wat er is, maar door de negatieve berichten uit de media schrikt het af. Tuurlijk zitten er minder leuke kanten aan, maar heeft niet elke sector dat?  Ik denk dat we juist moeten benadrukken hoe leuk ons beroep is om nieuwe collega’s te werven. Hoeveel mooie gesprekken wij voeren met mensen. Hoeveel waardering je ervoor terugkrijgt. Dat jij, als zorgverlener, nét dat ene verschil kan maken voor iemand. En het is toch best prima dat je op een zonnige doordeweekse dag vrij bent en in het regenachtige weekend een dagje werken moet? Dat je niet op de drukke zaterdag je boodschappen hoeft te doen en je voor je late dienst nog sporten kan?

Waardering

Ik ben werkzaam in een groot ziekenhuis en ook ik merk het zorgtekort. Bedden die tijdelijk sluiten, minder opnames omdat er geen personeel beschikbaar is, meer werk met minder handen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. We kunnen wel blijven klagen, maar daar redden we het niet mee. Want ondanks de negatieve kanten zitten er ook zoveel mooie kanten aan de zorg. Er is toch niks mooiers dan iemand een glimlach bezorgen en te horen krijgen; ‘’bedankt zuster voor alles wat u voor mij gedaan heeft’’.  Of samen met je collega’s tijdens de pauze te genieten van een stuk gebak wat je als waardering gekregen hebt van familie.  Misschien zijn het kleine momenten, maar wel momenten die groots kunnen zijn.

Dus bij deze voor alle lezers en medeplegen: wees enthousiast, benadruk de positieve kanten van ons beroep en wie weet hebben we dan wel binnen no-time nieuwe collega’s! 

Op zoek naar nieuwe of tijdelijke medewerkers? Check HappyNurse!