Een bron van inspiratie
3 mei Door NikitaZorgt 0 reacties 

Aan wie denk jij als je gevraagd wordt wie jouw voorbeeld of inspiratiebron is? Iedereen heeft wel iemand waar je op een bepaalde manier tegenop kijkt, respect voor hebt. De manier waarop diegene zich presenteert, zijn of haar passie weet over te brengen of bereikt heeft in het leven. Een soort van bewondering voor iemand die jou inspireert in je leven en in je werk.

 

Het hoeft niet zo te zijn dat je maar één specifiek voorbeeld hebt van iemand die je altijd blijft inspireren. Door de tijd heen ontmoet je verschillende mensen die je op verschillende manieren kunnen inspireren. Mensen die uit beeld raken, maar die je wel altijd blijft onthouden om dat ene bijzondere kenmerk. Of mensen die je keer op keer blijven verrassen met bijvoorbeeld hun enthousiasme of positiviteit waarmee ze in het leven staan.

Wat inspireert mij? 

In deze tijd, waarin er veel negatiefs over de zorg te lezen is, ga ik vaak bij mezelf na wat het is dat mij inspireert in mijn werk. Natuurlijk zijn dat vooral de mensen voor wie ik mag zorgen, de glimlach of hand op je schouder als ze blij zijn met wat je voor ze doet. Maar ook de complimenten die ik krijg van collega’s als ik goed werk lever en de mooie gesprekken die ik met ze mag hebben. Met name dit laatste is een enorme inspiratiebron voor mezelf en hoe ik in mijn werk sta. Sinds ik als ZZP’er werk ben ik steeds bewuster aan het netwerken. Ik ontmoet diverse mensen en heb dus ook veel verschillende gesprekken die me telkens op een bepaalde manier aan het denken zetten en dus inspireren.

Van elkaar leren

Vorige week had ik een leuk gesprek met een collega over de ontwikkelingen in de zorg en onze ambities hierin. Het was een gaaf gesprek vol positieve emoties en het enthousiasme straalde er vanaf bij ons allebei. Het is moeilijk uit te leggen op welke manier, maar dit gesprek inspireerde me. Het was niet alleen de inhoud, maar ook de manier van communiceren. Ik bewonder zijn enthousiasme, hoe positief hij naar zaken kan kijken en de kennis die hij over bepaalde onderwerpen heeft. Ik kan dingen van hem leren en hij anderzijds weer van mij. Kortom: een ‘vruchtbare’ uitwisseling van informatie. 

Geïnspireerd 

Later die week sprak ik een andere collega. We deelden waar we tegenaan lopen als ZZP’er. We hadden het over onze sterke kanten, maar net zo goed de leerpunten. Over wegen die we zouden willen inslaan, maar misschien niet altijd durven. Over het uit je comfortzone treden en het doorhakken van knopen. Ook in dit gesprek leren we van elkaar en waardeer ik de manier van communiceren. De warmte die mijn collega heeft in haar manier van communiceren, de waardering die ze uitspreekt naar mij als persoon en het feit dat ze van me kan leren. En ook na dit gesprek voel ik dat ik weer op een bepaalde manier geïnspireerd ben. 

Blij

Op beiden dagen ging ik met een glimlach naar huis en stuurde ik mijn man een appje hoe blij ik word van mijn werk. Een oprecht gelukkig en dankbaar gevoel dat ik nu doe wat ik mag doen. Driekwart jaar geleden had ik nooit kunnen denken dat ik hier nu zou staan. Dat ik weer gelukkig kon worden van mijn werk en met zoveel plezier mijn werkzaamheden uit zou voeren. En ja, ik ben nog steeds doodop na een dag of werkweek, maar de fijne momenten wegen op tegen dit gevoel. Hoe gaaf is het als anderen je zeggen dat je ze inspireert?! Ik hoop dat ik nog veel meer geïnspireerd mag worden door de mensen die ik ontmoet en nog veel meer mensen zelf mag inspireren. Probeer voor jezelf iedere dag een moment of persoon te ontdekken die jou die dag inspireert, dat maakt het werk en leven zo veel mooier!