Even voorstellen: Ineke Ganzevles, een van onze sterbloggers!
1 september Door Ineke 0 reacties 

Het was jarenlang een bekend beeld op televisie: een moderne vrouw die haar flat binnenstormt op haar duizendste paar killer heels en haastig een sigaretje opsteekt. Ik heb het natuurlijk over Carrie Bradshaw, het personage uit de mega populaire serie Sex and the City. Ze beschreef haar liefdesleven in The Big Apple tot in detail, met name het lichamelijke deel. Haar laptop had een vaste plek bij het raam en als ze even vastliep met het schrijven van haar column, hing ze uit dat raam terwijl ze over haar New Yorkse leven mijmerde. 

 

Als klein meisje keek vol bewondering naar Sex and the City. Wat eigenlijk wel geinig is, want als je iemand die de serie nooit heeft gekeken, probeert uit te leggen waar het over ging, wordt er vast gek opgekeken. En toch, nu ik zelf wat ouder ben, verschil ik niet veel van haar… Oké, ik zit niet in een flat in New York, maar ik, Ineke, 26 jaar, schrijf ook. Regelmatig publiceer ik blogs op NurseStation. En daarom leek het me leuk om mezelf voor te stellen. 

Darten met spuitjes

Laat ik eerst even teruggaan naar die tijd dat ik naar Sex and the City keek. Ik wist toen al dat ik verpleegkundige wilde worden. Eerlijk gezegd trok het idee van iemand wassen me minder, maar darten met spuitjes leek me dan wel weer geweldig! Na de middelbare school was ik nog niet klaar voor een zorgopleiding. Ik denk dat de omschrijving ‘jong en onstuimig’ het meest in de buurt komt… Om een beetje discipline te krijgen, leek het anderen dan ook handig als ik eerst nog havo zou doen. Zie je het al voor je? Dame Ongeduld en huiswerk? Daarvoor had ik geen tijd natuurlijk. Havo 4 werd dan ook een regelrecht drama, maar wel met spijt aan het einde van het jaar. Gelukkig mocht ik het overdoen! Oké, het kostte me heel veel moeite en ik deed er uiteindelijk drie jaar over, maar uiteindelijk had ik tóch dat papiertje gehaald, met gemiddeld een 7.  

De grote mensenschool

Dus toen was het moment daar: naar de grote mensenschool… Wetende dat mijn slimme koppie het denkwerk wel aankon, besefte ik ook dat mijn onrustige ik me wellicht weer in dezelfde situatie zou doen belanden. Zodoende besloot ik om niveau 3 te gaan doen. Helaas kwam mijn grote angst wel uit. Na een half jaar moest ik op gesprek komen, want ik voldeed niet aan de verwachtingen waar ik moest staan. Ik kreeg drie weken de kans om eraan te werken, maar had het totaal niet naar mijn zin op m’n toenmalige werkplek. Zo eigenwijs als ik was (en ben?!) trok ik toch mijn eigen plan en heb ik als een dolle aan mijn leerdoelen gewerkt. Zo mocht ik mezelf na tweeënhalf jaar Verzorgende ig noemen. 

Enthousiast

Alleen, na twee maanden als verzorgende te hebben gewerkt, besefte ik dat er meer in zat. Een jaar later startte ik zodoende met MBO-verpleegkunde. Heerlijk, na al die jaren zat ik eindelijk in de schoolbanken om te worden wat ik écht wilde. In twee jaar tijd had ik mij diploma op zak. En toch… dat het gras bij de buren altijd groener lijkt, lazen jullie al in mijn eerste blog. Dus toen ik op NurseStation las dat ze nieuwe bloggers zochten, wist ik wat me te doen stond. Maar ja, ook meteen die twijfel: verhaaltjes schrijven kan ik wel, maar wie wil dat nou lezen?! Toch stuurde ik vol goede moed een mailtje waarin iets in de strekking stond van ‘Ik hoop dat het iets is, want mijn Nederlands is soms om te huilen.’ Gelukkig waren ze meteen enthousiast!                                                                                                      

Terug naar school!

Zo ambitieus als ik ben, heb ik ook de kans aangegrepen om HBO-V te gaan doen. Komende september ga ik dus weer de schoolbanken in. Gelukkig nu wel met een andere instelling dan in mijn voorgaande opleidingen. Wat ik in ieder geval in al die jaren al wel heb geleerd is dat je jezelf elke keer weer een nieuw doel moet stellen. Zo kom je écht verder. En verbeter je almaar je kennis en kunde, waardoor je niet als een robot gaat werken. 

Nou, dit ben ik dus. Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn blogs lezen en er misschien zelf ook nog iets aan hebben.