Het regent zonnestralen!
26 maart Door NikitaZorgt 0 reacties 

Word jij ook zo vrolijk van het gele bolletje vitamine D, oftewel de zon?

Ik merk het al de hele week. Ik sta makkelijker op en voel me meer uitgerust. Ik heb meer energie in mijn lijf en meer ruimte in mijn hoofd. Ik loop fluitend en zingend door het huis (oké, heel eerlijk, natuurlijk niet de hele dag) en ik ben langzaamaan begonnen met deel één van de voorjaarsschoonmaak. Met de boodschappen neem ik, op verzoek van Floor, een vrolijke bos paarse en witte tulpen mee naar huis en het gevoel is compleet… Het voorjaar komt voorzichtig om de hoek kijken!

Dat een tekort aan vitamine D nare symptomen kan hebben, is bij velen bekend.

Als je op internet op zoek gaat naar symptomen, kom je dingen tegen als vermoeidheid, zwakheid, pijn aan gewrichten/spieren, lusteloosheid en zelfs hyperventilatie. Vitamine D is belangrijk bij de opbouw en sterkte van onder andere de botten. Een risicogroep voor vitamine D-tekort? Bijvoorbeeld ouderen vanaf 70 jaar. Niet verrassend natuurlijk. In de zomer kunnen zij over het algemeen echter weer moeilijker tegen de hitte van de zon en lopen zij risico op zaken als bijvoorbeeld uitdroging. Daarom is het nu des te belangrijker om van deze heerlijke voorjaarszon extra gebruik te maken.

Heerlijk om te zien dat de lieve zorgverleners van een van de locaties waar ik momenteel werk hierop inspelen!

Het begon al met een heerlijke ochtendwandeling. Net als iedere vrijdagochtend kwamen rond kwart voor tien vrijwilligers die vroegen wie er mee wilde gaan wandelen. Door de vakantie waren de schoolkinderen er helaas niet bij. Toch wisten we, door de mobiele bewoners hun medebewoner in rolstoel te laten voortduwen, veel bewoners mee te nemen voor een shotje vitamine D. Goed ingepakt, want echt warm was het nog niet, maar heerlijk om die rode blosjes op hun wangen te zien als ze terugkomen.

Toen ik om 12 uur naar huis ging, voelde ik ook even de warmte van de zon op mijn lijf.

Ik liep door de binnentuin naar de poort om richting mijn auto te gaan. Bij een van de woningen stond de zon vol op het terras en minimaal vijf bewoners zaten op een rij, al dan niet in een rolstoel, en genoten van hun kopje soep. Natuurlijk wel met een dikke jas aan, maar je zag ze stuk voor stuk genieten van het heerlijke zonnige moment. Fijn om te ervaren en van dichtbij te zien dat echt goede zorg heus nog wel bestaat. En dat het dus echt wel heel fijn is om in de zorg te mogen werken!