Welk type ben jij?
22 augustus Door Elke Kruizinga 0 reacties 

Ik zal op voorhand zeggen dat ik geen opleiding heb in coachen. Ik schrijf vanuit ervaringen die ik heb opgedaan in mijn tijd als leerling-verpleegkundige en als medewerker binnen verschillende (zorg)organisaties. Doordat ik goede en slechte ervaringen heb met gecoacht worden, had ik de behoefte om mij meer in dit vak te verdiepen. Nu gebruik ik deze kennis vooral wanneer ik leerlingen begeleid en als ik zie dat een collega meer uit zichzelf kan halen.

 

Wat is coachen eigenlijk? Coachen is ontstaan in de sportwereld en overgewaaid naar het bedrijfsleven. Veel bedrijven en organisaties hebben een aparte coach of coachend manager. Het doel van coachen is ervoor zorgen dat de organisatie en het personeel groeien. Hoe? Door iedereen in zijn kracht te zetten zodat kennis en ervaring kunnen toenemen. Door middel van coachen stimuleer je de individuele ontwikkeling. Dit doe je als coach door je eigen kennis en vaardigheden in te zetten.

Welk type ben jij?

Ik ben zelf een dominant, directief, sociaal, interactief, gelijkmatig, stabiel en bedachtzaam type. Het ligt er maar net aan hoe ik die ochtend uit bed ben gestapt. Of het komt doordat ik me (teveel) laat leiden door positieve of negatieve factoren die om mij heen gebeuren. Aan de ene kant vind ik dit wel handig omdat ik mijzelf hierdoor goed heb kunnen ontwikkelen in het verplaatsen en lezen van anderen. Dat ik er altijd wat mee doe, is een tweede ;-).

Doelgericht werken en ondersteunen

Als coach is het belangrijk dat je kijkt naar het gezamenlijke doel. Het is belangrijk om team- en prestatiegericht te werken. Dit kan je alleen creëren door vertrouwen, eerlijkheid, open communicatie en een prettige werksfeer. De coach ondersteunt het proces van het team (of persoon). Als verpleegkundige sta je middenin het team. Het is daarom moeilijk om vanuit die positie het team te coachen. Dit komt door meerdere aspecten. Je bent emotioneel te veel betrokken bij het team. Je rol in het team verandert waardoor de mogelijkheid bestaat dat je boven of naast het team komt te staan. Daarom merk ik dat het belangrijk is om altijd de dialoog aan te blijven gaan met je directe collega’s en manager. Want als verpleegkundige ben je niet alleen zorgverlener, maar ook coach, instructeur, regisseur en ontwerper. Oh ja, en gewoon een vrouw die hier en daar ook wel eens een coachende schouder nodig heeft!