Zomerzorgen
9 juli Door Petra 0 reacties 

Zomerzorgen die heb ik … Misschien vraag je je af wat ik daarmee bedoel. Nou, zoals ik het zeg: hoe gaan we de zomer doorkomen?

 

Als ik aan dezomer denk, denk ik aan heerlijk, warme dagen. Met mijn voeten in het warme gras dat aan mijn tenen kietelt en de zon die op mijn huid brandt. Ik kan er zo van genieten. Maar waarom dan toch zorgen? Nou, omdat ik zorgen heb over mijn werk …Iedereen die in de zorg werkt weet wat het betekent wanneer de zomer en de vakanties weer in aantocht zijn: een tandje harder lopen, minder personeel, tropische temperaturen, zweet op je rug en weinig tijd. Het zijn allemaal dingen waar ik tegenop zie. Met heel ons hart werken we allemaal om de bewoners alles te geven wat ze nodig hebben. Dat is ons werk en dat ligt in ons ‘zorghart’. Ook wanneer je moe bent of al veel hebt gewerkt ga je toch, want je laat je collega niet alleen staan toch?!

Rust

Als ik naar mezelf kijk en al die zomers die ik al achter de rug heb in de zorg, weet ik hoe het kan gaan. Daarom wil ik mezelf en een ander ook beschermen. “Denk ook aan jezelf!” is mijn devies. Je kunt tenslotte alleen voor een ander zorgen wanneer je ook goed voor jezelf zorgt. Om die reden heb je als zorgmedewerker je rust nodig en die moeten we zelf pakken, ook al zijn er nog heel veel diensten die opgelost moeten worden. Het woord ‘NEE’ is soms best moeilijk, maar hard nodig om jezelf te beschermen.

Genieten

We hebben allemaal ook een thuis en dat is heel belangrijk. Samen leuke dingen doen, vakanties en genieten met mijn gezin. Ik zie dat wij ‘zorgmensen’ het vaak moeilijk vinden om tijd te maken voor onszelf ,maar oh, wat is het belangrijk! Pak dat terras en neem die rust, geniet van een lekker koel drankje en een vrij weekend, want je hebt het dubbel en dwars verdiend.

Zet ‘m op deze zomer, maar vooral: GENIET!