I am a nurse
26 maart Door Esma 0 reacties 

Soms ben ik moe, soms heel fit. Soms maak ik overuren en af en toe, heel af en toe ben ik de kluts kwijt. Toch blijf ik een zuster. Een zuster die dag en ook nacht klaarstaat, voor jou, voor opa en oma, misschien mama en papa, de buurman of buurvrouw. 


I am a nurse. 

Ik zie het verdriet in je ogen als het er is. Ik zie de zorgen. Ik zie de angst. Ik zie de blijdschap. Maar, en dat is het allerbelangrijkst, ik zie de dankbaarheid! Een kleine glimlach, een lief gebaar, een schouderklopje. Ik weet dat je het meent en ik weet dat je dankbaar bent. Maar dat ben ik ook! Dankbaar voor het werk dat ik mag doen. Dankbaar voor de mensen met wie ik lief en leed mag delen. Dankbaar om het leven te zien vanuit andere ogen. 

In de vroege ochtend of late avond ga ik op pad. Ik werk in een ziekenhuis, de thuiszorg, gehandicaptenzorg, kraamzorg of in een verpleeghuis. Ik zie mijn collega's, de zusters die net als ik aanwezig zijn. Voor jou en voor een ander. Je ziet mij misschien wel eens fietsen door de wijk; je herkent mij aan mijn autootje of mijn pakje. We groeten elkaar en daarna ga ik weer. En ja, dat weer… Weer of geen weer, ik sta er. 

En wanneer het even niet gaat, denk ik aan jou. Denk ik aan de momenten die ik koester. Wat mag ik blij en gezegend zijn, met elk momentje. Ik weet waar ik het voor doe en ga er voor… Voor jou, voor mij!

I am a nurse. A proud one <3