Van talent naar uitdaging
6 november Door MarjaPronk 0 reacties 

Maak eens een lijstje van jouw unieke set van (kern)talenten. Nu je ze zo duidelijk voor je ziet, ben je misschien niet eens verrast. Dit wist je al! Want dit zijn immers de kwaliteiten die jij dagelijks inzet om je werk te doen. Of levert het juist nieuwe vragen op?


Waarschijnlijk is zorgzaamheid wel een talent van je. Je bent tenslotte niet voor niets de zorg ingegaan! Bewust of onbewust heeft dat talent ertoe bijgedragen dat je voor dit beroep hebt gekozen. Cliënten, patiënten en misschien ook je collega’s, maar ongetwijfeld je familie en vrienden, prijzen je om je zorgzaamheid. Vermoedelijk zeg je dan ook snel ‘ja’ als mensen je om hulp vragen. En sta je graag voor iedereen klaar en cijfer je jezelf makkelijk weg. Hoewel dat natuurlijk heel fijn is voor je omgeving, blijft er op die manier maar weinig tijd en ruimte over voor jou. Jij zorgt voor iedereen, behalvevoor jezelf. Hiermee heeft jouw talent een keerzijde en die keerzijde noemen we een valkuil. Je zet eigenlijk te veel van jouw talent in en schiet daarin als het ware door. Herkenbaar? 

Hoe vaak zeg jij ‘nee’?

Herken je dit misschien ook? In je werk als verpleegkundige of verzorgende voel je je erg verantwoordelijk voor jouw cliënten. Zij zijn immers afhankelijk van jou! De werkdruk is hoog, er zijn te weinig collega’s om al het werk gedaan te krijgen, dus natuurlijk zet je een tandje bij. De cliënten kunnen er tenslotte niets aan doen dat die werkdruk zo hoog is. Daarom loop je zo goed mogelijk alle gaten dicht en ben je constant op zoek naar praktische oplossingen voor dagelijkse problemen en probleempjes. Kortom, jouw verantwoordelijkheidsgevoel leidt ertoe dat je geen grenzen stelt en geen ‘nee’ zegt. Misschien neem je je werk zelfs letterlijk of figuurlijk mee naar huis…

Waar ligt jouw grens?

Jouw zorgzame instelling en grote verantwoordelijkheidsgevoel hebben dus een keerzijde: je staat voor alles en iedereen klaar, zegt altijd ‘ja’ en bewaakt niet goed je eigen grenzen. Nu je het voor jezelf zo op een rijtje ziet, voel je misschien wel de behoefte om eens te onderzoeken wat je hieraan kunt doen. Zou het mogelijk zijn om meer balans aan te brengen? En zo ja; hoe dan? Het antwoord zit ‘m in jezelf uitdagen. Zoek jouw uitdagingen op! Misschien wil je bijvoorbeeld leren om expliciet grenzen te stellen, wat feitelijk neerkomt op (vaker of eerder) nee zeggen. 

Breng, voor 2 à 3 van je kernkwaliteiten, een ‘kernkwadrant’ in kaart die voor jou logisch en kloppend is. (Check deze pagina voor een uitleg hoe je dat doet.)

Heb je de kernkwadrant gemaakt? Dan krijg je inzicht hoe jouw talenten voor én tegen je kunnen werken. Maar ook wat je uitdagingen zijn. Heb je die scherp in beeld, dan ga je er automatisch mee aan de slag. En echt, dat werkt voor jou! Want op die manier werk je aan een betere balans voor jezelf. 

Kan je hierbij nog wel wat hulp gebruiken? Of ben je nieuwsgierig hoe je nu de volgende stap kunt zetten?  Ik help je graag op weg. Stel je vraag via NurseStation Coaches 

 

Ik ben Marja Pronk, een van de NurseStation Coaches. Ik ben van huis uit gezondheidswetenschapper en werk ruim vijftien jaar als zelfstandig ondernemer. Preventie en gedragsverandering vormen de rode draad in mijn werkzaamheden. Als (e-)coach help ik mensen met een (dreigende) burn out en vraagstukken op het gebied van balans, vitaliteit en loopbaan. Mijn praktische instelling helpt de mensen die ik coach op zoek te gaan naar praktische oplossingen voor hun vraagstuk, waar ze morgen direct mee aan de slag kunnen. 

Kijk voor meer informatie bij NurseStation Coaches