Goed nieuws voor ZZP'ers in de zorg: met het nieuwe HKZ-keurmerk voldoe je aan alle eisen!
29 juni 0 reacties 

Logisch klinkt het misschien niet, maar waar is het wel: als zzp’er in de zorg moet je exact aan dezelfde zorgkwaliteits- en ondernemingseisen voldoen als een ziekenhuis. En de zzp’ers onder ons weten: dat is nogal een gedoe. Maar er is goed nieuws voor jullie: het bekende HKZ-keurmerk is er binnenkort ook voor zelfstandig verpleegkundigen, (kraam)verzorgenden en begeleiders in de langdurige zorg. 

 

Als zzp-verpleegkundige of (kraam)verzorgende heb je al genoeg werk, administratie en bijscholing te doen. Dus staat je hoofd er niet naar om óók nog alle ingewikkelde regels en eisen te kennen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) waaraan je moet voldoen. Met het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg weet je zeker dat je aan de complexe eisen – en daarmee de wet – voldoet.

“Laat zakelijke aspecten niet in de weg staan van je zorgtaak.” 

HappyNurse is een van de organisaties die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het keurmerk. Marijke Horstink, directeur van HappyNurse, is blij met de komst van het keurmerk: “De positie van zzp’ers in de zorg ligt wat lastig. Juist voor hen is het dus extra van belang dat de zakelijke aspecten niet in de weg staan om goede zorg te kunnen leveren. Met het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg weet je zeker dat je aan alle regels voldoet én heb je eindelijk de mogelijkheid om je kwaliteit aantoonbaar te maken. Dat vinden we bij HappyNurse ook heel belangrijk. Tenslotte willen wij onze klanten laten zien dat al onze aangesloten zzp’ers voldoen aan de geldende eisen en dus goede zorg leveren. Het is daarom heel goed denkbaar dat wij in de toekomst alle verpleegkundigen en verzorgenden die via ons werken, gaan vragen om het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg te voeren. Dat is echt voor iedereen prettig; voor de verpleegkundige of verzorgende die flexibel wil werken en graag alle zaakjes voor elkaar heeft én de opdrachtgever die er vanuit kan gaan dat het met die zorgkwaliteits- en ondernemingseisen wel goed zit.” 

Meer weten? Check hkzzzp.nl 

Vanaf 1 januari kan iedereen het keurmerk aanvragen via www.hkzzzp.nl. Ben je niveau 4 of 5 verpleegkundige en wil je al eerder beginnen met de certificering? Dat kan! Lees er hier meer over.