Het hoe en waarom van een verpleegkunde-stage in het buitenland
24 februari 0 reacties 

Voordat we beginnen met alle details over je voorbereiding, is de belangrijkste vraag die eerst beantwoord moet worden voordat je besluit een verpleegkunde-stage in het buitenland te doen: ‘Waarom?’ Work the World heeft voor meer dan tienduizend studenten stages in het buitenland georganiseerd. Zij weten als geen ander hoe zowel studenten als professionals door deze ervaring op persoonlijk en professioneel vlak zijn gegroeid. 


Een (vrijwillige) stage of monir geeft je de kans om je professioneel te ontwikkelen en ondertussen de wereld te verkennen. Work the World heeft programma’s - allemaal met privé-accommodatie – in Sri Lanka, Ghana, de Filipijnen, Nepal, Peru, Tanzania, Vietnam, Zambia en Cambodja. Alle bestemmingen bieden unieke ervaringen die, zoals je je waarschijnlijk wel voor kunt stellen, je de rest van je leven bij zullen blijven. Vanuit klinisch oogpunt doe je allerlei ervaring op die thuisblijvers moeten missen. Je helpt bij het diagnosticeren, observeert bij zeldzame tropische ziekten en ervaart de uitdagingen waar zorginstellingen met weinig middelen tegenaan lopen. Je zelfvertrouwen op je vakgebied zal groeien. En dat wat je nu misschien nog mist, leer je daar. Je hoeft echt niet de meest zelfverzekerde student ter wereld te zijn om je stage in het buitenland te gaan lopen.

Work the World-bestemmingen

Een buitenlandstage geeft je ook de kans om te ervaren hoe het is om in een ander land te wonen. De Work the World-locaties bieden je zowel een grote variëteit aan flexibele stagemogelijkheden als toegang tot ’s werelds meest bijzondere culturen. Door imposante regenwouden trekken, wilde dieren spotten, van de zon genieten op parelwitte stranden of je spirituele roeping zoeken in schitterende tempels: er is voor iedereen wat wils. Voor vertrek – en natuurlijk ook ter plekke – krijg je talloze handige reissuggesties en tips; van wat een tuk-tuktochtje je er zal kosten en hoe je moet afdingen op lokale markten, tot hoe je al dansend je weg vindt tussen de talloze kleurrijke festivals. 

Hoe kan ik fondsen werven?

Je hoeft pas 60 dagen voor aanvang voor je stage te betalen, waardoor je de tijd hebt om geld bij elkaar te sprokkelen. Om je op gang te helpen, hebben we een aantal fondswervings-klassiekers op een rij gezet die je aan kunt passen aan je interesses en talenten:

•    Verkoop & events – Je oude ‘vintage’ kleding, zelfgemaakte biologische pannenkoekjes of auto’s wassen: ongetwijfeld heb je iets waarmee je geld kunt verdienen. Of denk eens aan deze mogelijkheden om nog meer donaties los te krijgen: Organiseer een kledingruilparty, diner, filmavond, themafeest of een open podium – als er maar een entreekaartje voor nodig is om erbij te kunnen zijn. 
•    Sponsoring – Doe iets wat je leuk vindt en krijg er sponsors voor terug. Het kan van alles zijn: van chocolade tot spreken. Of ga een fysieke uitdaging aan, zoals hardlopen, klimmen of zwemmen. 
•    Wedstrijden – Qua wedstrijden en loterijen zijn er duizenden mogelijkheden. Wat je het best kunt doen: snuffel online door alle voorbeelden en pik eruit wat je het meest aanspreekt. Zorg voor een aantrekkelijke prijs, vraag een klein bedrag voor deelname, verzamel alle juiste antwoorden en trek een winnaar. Simpel!
•    Gek en geweldig – Fondswerving kent een lange geschiedenis van mensen die badderen in bonen in tomatensaus, hun benen waxen en bungeejumpen voor een goed doel. Maak het zo gek als je wilt, zolang je maar niet vergeet om je plezier uiteindelijk om te zetten in geld.

Waar haal ik de tijd vandaan?

Tijdens je studie zijn er vaak weinig mogelijkheden om stage te lopen in het buitenland. Misschien is een minor een optie? Maar het is zeker het overwegen waard om je vakantie in te zetten om zo veel mogelijk uit je tijd te halen. Of ga direct na je studie mee. De combinatie van beide biedt ook de mogelijkheid om na afloop van je stage extra te reizen.

Meer info

Lijkt het je wel wat? Als je meer wilt weten over de verpleegkunde-stages van Work the World, klik dan hier. Of neem contact op met ons team, ze staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden: +31 (0)10 310 08 32, per e-mail: sabine@worktheworld.com of laat een berichtje achter op de site.