Hoe denk jij over proefdieren?
24 april 0 reacties 

Vandaag is het Proefdierendag. Een onderwerp waar de meningen flink over kunnen verschillen... Onlangs was het weer in het nieuws, toen de Tweede Kamer een motie aannam om het gebruik van proefdieren in alle Europese lidstaten te verminderen. Goed nieuws voor de beesten én de wetenschap. Ook onderzoekers willen het tenslotte anders doen als dat kan. Want werken met dieren voor medisch onderzoek mag dan soms een verplichting zijn, als er een alternatief voor gevonden wordt, zal iedereen dat toejuichen.

Hoe denk jij over het gebruik van proefdieren? Of vind je het onderwerp te ingewikkeld om er een mening over te vormen? Misschien vind je het dan interessant om eens wat meer te lezen. De websites 'Stichting Informatie Dierproeven' en 'Dierproefvrij' geven je een indruk vanuit twee heel verschillende invalshoeken.

Tot slot nog een mooie tip: er is tegenwoordig gelukkig heel veel cosmetica verkrijgbaar die 100% dierproefvrij is. Blogger Sophie Carleen heeft een handige lijst op haar site staan waar je alle merken kunt vinden die je rustig kunt gebruiken.