Minder suiker eten: zo doe je dat
20 september 0 reacties 

Kan je geen banketbakker voorbij lopen zonder even diep te inhaleren? Is taarten bakken jouw manier van ontspanning? Mag je jou midden in de nacht wakker maken voor koekjes? Ai, dan ben jij een echte zoetekauw! En dat hoeft geen probleem te zijn als je lijn er geen last van heeft, maar dat geluk hebben er niet zoveel. Gelukkig biedt het Diabetesfonds hulp! Omdat zij Nederlanders willen helpen om wat minder suiker te eten, lanceerde het gezondheidsfonds een handige én informatieve website. 

 

Laten we beginnen met een misverstand uit de wereld helpen: suiker is géén vergif. Suiker is niet slecht voor je. Integendeel! Je hebt suiker nodig om te kunnen denken en bewegen. Het punt is alleen dat je ook teveel suiker kunt eten. En dat kan wél slecht voor je zijn. Zo kan teveel suiker eten lichamelijk klachten als vermoeidheid, darmklachten, overgewicht, tandbederf, hoofdpijn, leververvetting en een overbelaste alvleesklier tot gevolg hebben. 

Waar zit suiker in?

Wist je dat suiker bijna overal inzit? Tuurlijk, over koekjes is dat bekend. Maar wist je dat ook in brood, saus en zelfs groente suiker zit? Check de handige suikerlijsten om te zien welke producten ook suiker bevatten. 

Tips om minder suiker te eten

Suiker heb je nodig. Dus volledig suikerloos leven hoef je gelukkig niet! Maar dankzij het Diabetesfonds weet je nu dat een beetje minder suiker eten best makkelijk is. Lees hier de tips hoe je daarmee kunt beginnen.