Top 10 best gelezen artikelen van 2017
27 december 0 reacties 

We zijn dol op lijstjes. We blikken terug op de 10 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar.

 1. Bijzondere werkplek: verpleegkundige op de luchthaven
  Met stip bovenaan: een interview met Femke die als verpleegkundige op luchthaven Schiphol werkt. Er waren heel veel mensen benieuwd naar haar dynamische werkplek, blijkt uit het grote aantal lezers van dit artikel.

 2.  Houd de zaag scherp
  'Houd de zaag scherp' gaat over één van de zeven eigenschappen van effectief leiderschap. In de zorg ben je je eigen gereedschap. Zorg dus dat je scherp blijft en goed voor jezelf zorgt. 

 3. Member in beeld: Paulien (25) werkt in een hospice
  Artikelen over jullie mooie en bijzondere werkplekken worden graag gelezen. Ook op nummer 3 vind je een interview met een collega over haar werkplek. Aan het woord is Paulien over haar werk in een hospice. 
   
 4. 7x gratis e-learning
  Blijft handig: een lijstje met gratis e-learningmodules. Zo blijft je kennis up-to-date. 
   
 5. Hoe je je leerlingen echt verder helpt
  Onze leerlingen en stagiaires gaan ons aan het hart. In dit veel gelezen artikel tips over hoe je hen vooruit helpt. 
   
 6. Vijf vragen over Lean in de zorg
  Hoe zat het ook alweer met Lean? Wat is het, wat kan Lean bijdragen aan de zorg en hoe begin je ermee? Vijf duidelijke vragen en antwoorden om er nog eens op na te slaan. 
   
 7. Vijf vragen aan dr. Anneke van der Plaats
  Dit artikel is eigenlijk al wat ouder, maar blijft een favoriet artikel op de website. Geen wonder, want dr. Anneke van der Plaats kan als geen ander uitleggen wat er gebeurt in het brein bij dementie en wat je kunt doen om het leven aangenamer te maken als iemand dementie heeft. 
   
 8. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg
  Een mooi artikel op weg naar het nieuwe jaar. Met de tip: als je iets graag anders wilt; neem de regie. Verras jezelf en je omgeving door iets anders te doen of te zeggen dan je van jezelf gewend bent. Want als je altijd maar hetzelfde blijft doen, houd je hetzelfde resultaat.
   
 9. Vijf vragen over forensische verpleegkunde
  Wat is forensische verpleegkunde en wat kun je er als verpleegkundige mee? Verpleegkundig specialist op de SEH Piet Machielse geeft antwoord. 
   
 10. Een goede vraag die je helpt als je nee wilt zeggen, maar dit niet durft
  Tot slot een artikel dat behulpzaam was voor veel NurseStation members: hoe zeg je 'nee' zonder schuldgevoel? Uit het grote aantal lezers blijkt dat dit nog best lastig kan zijn. 

En nu: op naar 2018! Welke onderwerpen wil jij graag terugzien op NurseStation.nl? Of misschien wil je zelf een keer geïnterviewd worden over jouw werkplek of een blog schrijven? Laat het ons weten via info@nursestation.nl.