Wat moet de minister doen om jou te houden?
17 april 0 reacties 

Bron illustratie: Actiz, 'zorgpersoneel 2017' 

 

TV-programma Eén Vandaag vraagt zich af: "Pas gestarte verpleegkundigen en verzorgenden: hoe houden we jullie in de zorg?" 


In 2015 zijn er 100.000 mensen in de zorg wegbezuinigd. En nu is er een probleem: er is een groot tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden. Berekend werd dat er zo'n 125.000 mensen nodig zijn, terwijl we ook weten dat 60% van de pas gestarte verpleegkundigen en verzorgenden niet in de zorg terugkeert als ze ander werk vinden. Nogal wrang gezien die eerdere bezuinigingen... In tv-programma Eén Vandaag worden drie grote problemen geduid die met dit tekort aan personeel te maken hebben: een hoge werkdruk, een hoog ziekteverzuim en werkbegeleiders die nauwelijks tijd hebben om nieuwe mensen te begeleiden. Minister Hugo de Jonge is zich bewust van het enorme probleem en zegt actief met de problemen aan de slag te gaan én er ook geld voor te willen uittrekken. 

Maar wat denken jullie er eigenlijk van...? Wat zou er volgens jullie moeten gebeuren om nieuwe collega's te behouden? Deel je tips met ons!