Zomerspecial stap 1: ken jij je talenten?
3 mei 2 reacties 

Door: Marja Pronk


Weet je nog, je eerste sollicitaties? Ik herinner ze nog goed. En dan vooral de vraag of ik mijn kwaliteiten en minder sterkte punten kon benoemen. Nou, dat laatste kon ik wel! Maar benoemen waar ik goed in ben, daar had ik wat meer moeite mee. Zeggen waar je goed in bent, nee, zo ben ik helemaal niet opgevoed…

 

Nu ik wat jaartjes verder ben, heb ik wat meer inzicht in wat mijn krachten zijn op de werkvloer. Zo ben ik bijvoorbeeld praktisch ingesteld, heel toegankelijk en heb ik een no-nonsense mentaliteit. 

Talenten uiten zich op ‘t werk én thuis!  

Niet alleen voorafgaand aan je sollicitatiegesprek is het handig om te weten wat jouw talenten zijn en hoe die op het werk tot uiting komen. Want naast je werk geldt ook voor je privéleven dat het goed is om te weten hoe jouw sterke punten tot uiting komen en wat het effect ervan is op je omgeving. Inzicht in je talenten en hoe die voor jou werken, is een handige manier om meer (be)grip te krijgen voor wat er tussen jou en anderen gebeurt. Dit heeft namelijk alles te maken met je karakter, je talenten en de valkuilen die daarbij horen. Door inzicht in je talenten te ontwikkelen, krijg je ook een beter beeld van je loopbaan en waarom bepaalde zaken daarin jou nu juist wel of niet gemakkelijk afgaan. 

Waarom valt iets tegen? 

Na jaren hard werken mag je eindelijk leiding geven, maar nu valt het tegen… Precies dan is het interessant om jezelf de vraag te stellen hoe dat komt. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met je talenten; dat je best een heleboel talenten hebt die je helpen als leidinggevende, maar dat je er ook nog een paar te ontwikkelen hebt. Ook mogelijk: dat er van jou als leidinggevende kwaliteiten worden gevraagd die je gewoon niet in huis hebt. Misschien doe je zo hard je best dat je regelmatig doorschiet, rechtstreeks je valkuil in! Of je teamleider is heel tevreden over jou, maar zelf weet je dat je meer kunt. En dan is de vraag: hoe maak jij je teamleider duidelijk dat jij talenten hebt die je nog niet hebt kunnen laten zien?

Bij elk talent hoort een valkuil 

Een ander concreet voorbeeld, ongetwijfeld herkenbaar voor jou als verpleegkundige of verzorgende: jouw wens er te zijn voor de ander, te zorgen en te redderen is zó groot, dat je jezelf wegcijfert. Je rent, vliegt en doet, constant in de zorg- en actiemodus. Jouw kwaliteit is je verantwoordelijkheidsgevoel, je behulpzaamheid of je betrokkenheid. Maar daarmee is je valkuil dat je jezelf al snel voorbij rent. Hoe zorg je er dan voor dat je jouw talent op een goede en gezonde manier inzet? Welke uitdaging ligt daar?

Wat zijn jouw talenten? 

De komende tijd gaan we met elkaar aan de slag zodat jij meer zicht krijgt op jouw talenten. Wat is jouw unieke set? Ook gaan we kijken hoe die talenten je beïnvloeden op je werk en in je relatie met anderen, zowel thuis als op je werk. Ga je mee? 

Vraag van vandaag

Sta eens stil bij deze vraag:
Waarin was jij vandaag (of de afgelopen week) succesvol? En welke kwaliteit heb jij ingezet om dat te bereiken?
Denk klein, in de trant van dat je bijvoorbeeld iemand aan het lachen hebt gemaakt.